sandrainafrica.blogg.se

Tisdag

Kategori: Allmänt

Idag fick jag och några andra volontärer åka ut på Research tsm Herman och filmtemat. Filmtematet skulle filma våra Piggsvin som lever ute i lifeline. Några dagar därpå hade de satt ut en rörelse kamera,  så när något djur rör sig framför kameran tar den kort. Så vi åkte ut och hämtade chipet med bilderna. Filmteamet skulle filma oss från olika vinklar och intervjua.  När vi var klara hoppade vi upp på bilen för att åka iväg på den riktigt Reserchen detta var något vi gjorde utöver vår vanliga uppgift. Men som alltid så krånglar elektronik, kameran hade inte varit på i början av inspelningen så vi fick gör om allt från början…haha man börjar tröttna på filmteamet nu.

Men när de var klart åkte vi iväg till vildhundarna och matade dom, när vi kom fram till stället där vi matar dom låg 6 stycken vildhundar jämte vägen. Vi trodde att dom hade rymt men de var vildhundarna som levde ute i lifeline. Så Herman stod och höll koll på dom medans vi slängde över deras mat. Sen bar vi iväg ute i lifeline för att hitta Max, Mauritz och Pride och hennes ungar. De har alla ett halsband som jag har berättat innan som hjälper oss att hitta dom. Dessa geparder lever nästan helt fritt, de jagar själva och har ett väldigt stort område att leva på. Vi började med att leta efter Pride och hennes ungar, de tog ett tag. Anledningen för det var att hon höll på att jaga så rörde sig väldigt mkt. Så vi såg henne bara på långt håll denna gången, vi fortsatte till bröderna max och maruitz dom hittade vi snabbt efter Pride och kunde ge dom vatten och sitta med dom ett tag. Sen var det dags att åka hem, där vi fick ta ännu en filmning när vi kommer tbx till farmen med chipet med bilderna från piggsvinen. Sedan var de lunch och egentid, eftermiddagen hade jag trott att det skulle bli något mindre rolig aktivitet men filmteamet behövde samma volontärer som dom hade haft på förmiddagen för piggsvinen. Så vi fick hjälpa till med de och sedan åka på outside feeding, vilken dag man fick! Så vi åkte u till Piggsvinen igen för att sätta tbx chipet och sätta upp en  bur där vi skulle fånga dom. Anledningen till det är att dom ska fånga en hane från Harnas och flytta den till Nami. Där den kommer leva tsm med andra piggsvin i ett stort naturreservat.

Filmningen var klar och det var dags att åka och mata alla lejon, leoparder och vildhundar. Riktigt härligt att sitta på flaket och åka runt på alla gumpiga vägarna när solen håller på att gå ner.  Och innanför  stängslet springer ett lejon vid sidan av bilen och vet att han ska bli matade.

Imorgon är det min önskedag har igen aning vad jag ska önska,  vill önska flera veckor men det går ju inte…hoppas jag kommer på ngt! Nu ska vi äta och sedan dra oss till elden och sitta där och kolla på de miljader stjärnor på himlen och sjunga tsm med vår gitarrist!

            
            
             
            
            
            
  

Kommentarer

  • ewelina anzelius säger:

    gud va fint det ser ut. har också planer på att åka dit nästa år.

    2014-01-28 | 14:54:35
    Bloggadress: http://anzelius.blogg.se

Kommentera inlägget här: