sandrainafrica.blogg.se

White sharks

Kategori: Allmänt

Hej alla!
Fyra dagar har nu gått på haj projektet här i Kleinbaai som den lilla hamnstaden vi bor i. Vi är 10 volontärer som bor här på en liten lodge ungefär 15 minuter från hamnen.

Dagarna ser väldigt olika ut än så länge, första dagen (måndag) kom jag till Projektet på morgonen. Då var det dags att vara turist för en dag, så jag och de två andra nya volontärerna Sanora från USA och Eguene från SIngapore fick hänga med på slacfin (Cage diving båten) som turister. Hade ingen aning om att vi skulle dyka med  vithajarna första dagen. Menmen de var abara att dra på sig den trång våtdräkten och hoppa i det kalla vattnet! Men häftigt var det!  Har nog inte smält det än...en 4,5 meter vithaj simmade läng med buren flera gånger så när att man kunde ha rört vid den!

Resten av dagen var väldigt lugn vi fick åka till lodgen och packa upp våra grejor och göra oss hemma i våra små lägenheter. Jag bor med Sanora från USA, en läghenhet med ett stort rum med kök, soffa och tv och ett sovrum, toalett och ett loft, Mysigt men kallt!

Tisdagen fick vi volontärer flja med slachfin båten som volontärer, nick en anann volontär visade allt vad vi skulle göra under dagen. Vi fick hjälpa till att förbereda allt inför båtresan, våtdräkter, skor, handukar, flytvästar och mat. På båten får vi hjälpa turisterna i och ut buren.
Efterråt städer vi ut båten, tvättar våtdräkterna och fixar iorning alla flyttvästar m.m
 
Onsdagen hade vi alla sett framemot en dag att kolla på pingvinerna och sedan åka på vnprovning och till stan. Men de behövde två volontärer på båten och de blev Jag och Sanora inga pingviner för oss inte!VI fick hänga med på slachfin och ta hand om alal turister, de var en hård dag med mkt vind stora vågor och regn och ett gäng sjösjuka turister...men hajarna var där ändå och en riktigt stor! 
 
Idag började dagen med att Klara hämtade upp mig och Sanora för att vi skulle åka och leta hajägg! Hade ingen aning hur detta skulle gå till men vi tog hennes bil och äkte till en strand. Klara visade oss en bok The two ocens oc berättade att detta är våran bibel!  hon visade vilka ägg vi skulle leta efter och sedna började vi gå med ansiktet ner i sanden. . å vi hittade en massa ägg, riktigt häftigt. Också en massa fina snäckor! 

Annars var dagen ganska lugn hade en liten lektion om hajforskningen de har här på projektet och sedna drog vi hem och hade en kväll med mat, spel och billjard tunering! 
 
Nu säger jag Godnatt!

Kommentarer

  • Marita Nilsson säger:

    Hej Sandra! Roligt att läsa om allt du har upplevt. Har hört att det finns mycket mer på facebook, men du vet det där är jag inte med. Förstår att allt gått bra hittills och hoppas det fortsätter så och så ses vi snart.

    Här hemma har vi haft några underbara sommardagar, allt är grönt.

    Kramar Marita

    2013-05-19 | 08:31:52
    Bloggadress: http://sandrainafrica.blogg.se

Kommentera inlägget här: