sandrainafrica.blogg.se

Living the dream of my life

Kategori: Allmänt

Hej alla!
 
Ouppdaterat jag vet, internet har varit nere nästan en vecka nu och före de har man haft så mkt att göra. Försöker lägga in bilder på facebook så ni kan se vad jag håller på med här i Afrika! :)
 
Har tre dagar kvar här på lejon projektet, är inte kul alls vill stanna men jag njuter av varje sekund! Ska sluta prata och tänka på de bara!!
 
Förutom att vara här på projektet har jag och fyra andra varit på safari i Botswana i Chobe nationalpark förra veckan. Det var fantastiskt, Chobe är väldigt känt för alla sina tusentals elefanter och shit de var hur många som helst både stora och små. Andra djur vi såg många av var bufflar, Antiloper, giraffer och förtstås alla tusentals fåglar! 
Sen sg vi också en Leopard hur häftigt som helst vi kom väldigt nära! Sen såg vi Moongoser, stora ödlor, andra större antiloper, vårtsvin (Pumpa) Vi såg också två lejon flockar, en med fyra honor och en hane och den andra sex honor och en hane!
Vi åkte också på en river crusie där såg vi en massa flodhästar stora och små där också, de små är ur söta som helst. Men farliga är dom! 
 
Vi har ju Flodhästar här i vår national park där vi bor Mosi Tunya national park här utanför Livingstone. Så varje natt kommer dom upp från floden och äter gräs utanför vårt hus!  Jag har varit ute några kvällar och sett dom.
En kväll var det två stycken på baksidan av vårt hus, hur nära som helst!
 
I Chobe fanns det också Krokodiller...ett av mina favo djur. Vi såg mest små som var mellan 1-2 meter långa men i slutet av crusien såg vi en som nästan var 4 meter, blev helt tagen när jag såg den!
 
Lite kort fattat vad jag har gjort de senaste veckorna

Som sagt så är jag på ett relese program för lejon, där vi har mycket lionwalks ute i buschen. Just nu har vi 13 lejon vi går ut med.
 
Kovo och Kasama, 13 månader
Nkoya, Nembwe och Namwala  11 månader
 
Sekani, Sadiki, Sarabi och Songwe 4 månader
Nacha, Nalo,Ndulu och Nuru 3 månader
 
Så ibland har vi också client walks med clients då har vi volontärer i uppgift at tleda gruppen och lejonen och hjälpa clients med fotografera m.m. Vi berättar också vad vi gör som volontärer, jag har fått göra de det flesta gångerna haha Friday våran Guide tycker det är väldigt kul att välja mig... :)
 
 
Andra saker vi gör är meatprep, fixar gött till alla lejonen Åsna och kyckling ibland get! Inte de finaste arbetet men de måste också göras. Vi har också enclosure cleaning, enkel förklaring städare lejonen inhängader på skit, ben och annat och ger dom vatten! 
 
Vi åker också ut till Dambwa där vi har 14 lejonen som väntar på att komma ut i steg 2.
Där matar vi dom och städar deras inhängnader.
I Dambwa har vi också steg 2 där det lever 6 honor och en hane Zulu. De lever på 500 hektar och har eget game att jaga, vi åker ut där några gånger i veckan och har reschurs. 
 
Förutom att hålla på med lejonen åker vi ut till skolor och föreläser, vi har tre oliak skolar vi brukar åka till en som ligger i Livingstone är det är äldre barn som 13- 15 där vi har lektioner en gång i veckan. Jag var där för två veckor sedan och pratade om olika (soil types)
Vi åker också ut på landet där det är mindre barn och har bookclub, läsar och leker med barnen. De uppskattar det verkligen!
 
Cubs feeding ha vi också tre gåner om dagen, då matar vi de 4N och 4S. Morongen är det varm mjölk detta gör vi klockan 6 varje morgon, sen klocka 12 innan lunch då får de också kött. Och så får de mjök ien vid 5-6 på kvällen. Det räär väldigt mysig att va med på cubs feeding jag och Pip ska göra de ikväll ska bli skoj!  HAr inte gjort de på länge nu. I måndags kom de 7 nya volontärer så de har fått hjälpa till de senaste dagarna men ikväll så :))
 
Mer förklaring om det olika stegen som vi har här
 
Steg 1:  De vi håller på med mest här är ute på lionwalks. Så attt lejonen får vara ute i sina rätta miljö, detta gör vi till de är upp mot ett och ett halv år.
 
Steg 2: Släpper ut dom på ett 500 hektar område med game där dom får klara sig själva med mat osv. Här får dom vara till flocken har blivit stabil och inte behöver någon som helst hjälp av hos människor med exempel föda.
 
Steg 3: Här flytas flocken till ett ännu större område med 10 000 hektar tort tunnland där det både finns game för lejonen men också andra predetors som hyneor. Här finns det heller inga människor som lever.
 
Steg 4: De ungar som föds i steg 3 dom kommer sedan att släppas ut i vlda flockar ute i det vilda. Genom dessa 4 steg siktar projektet på att bevara de afrikanska lejonen genom att producera genpooler, återuppbygga de förminskade antalet lejonen och introducera de tama lejonen tillbaka till den vilda miljön.
 
 OM ni har frågor ställ gärna!!
 
Här är Lion Encounters egna hemsida om ni vi läsa mer http://www.lionencounter.com/
Och om ni är sugna på att jobba som volontär kan ni kolla den sidan också eller söka på africa impact där finns det volontär program över hela africa!!!   Så tveka inte gör de, det är världens upplevelse! 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: