sandrainafrica.blogg.se

Emotional day 2

Kategori: Allmänt

 

Torsdagarna blir bara mer känslosamma, idag var det många som åkte hem eller till andra platser. Man hade lärt känna dessa mer och vissa av dom hade man kommit riktigt nära en av mina rumskompisar åkte. Men jag kanske ser henne igen berättar mer om det snart! Iaf det var inte många torra ögon denna morgon. Det kändes väldigt tomt efterrått och de känns fortfarande tomt men man är inte så ledsen nu som man var imorse. Yes det är inte alltid glada miner här, även om Herman säger till oss varje dag att vi ska le, och att leendet är det viktigaste vi har.    

Men vi kunde inte gå runt att deppa hela dagen vi har en gård att ta hand om!  Idag var jag på foodprep, mata alla gruppens djur och göra rent i vattenhål och inhägnader. När vi skulle ge mat till babianerna hängde Herman med oss för han skulle ta in Cloe och Abu till våra tre andra apor Elvis, Loydie and Jannie. Så de gick bra de åt och hade de inte på någon. Men kan säga att det finns nästan inget djur som vågar göra ngt när Herman är där. Alla djur har en sån respekt för honom, och Herman inte rädd för ngt!

Herman nämnde också att vi borde fixa i ordning ngt inne oss dom som de kan leka med. Då kom jag på att vi kan göra en gunga ”swing” Herman tyckte de var en bra ide så jag och Marianne började skissa en gunga. Vi lämnade den till Herman som skulle vissa upp den för Marietta (Marietta är kvinnan som äger hela gården och bor även här. Så om man vill göra ngt måste man höra med henne först. Hon har många små djur inne oss sig, hon har även två babian ungar hängandes på benen eller sittande på axeln hela dagarna och även tre hundar efter sig. Det ser faktiskt väldigt roligt ut, men man börjar vänja sig vid synen). Nu får vi bar a vända på Mariettas godkänande sen kan vi börjar bygga gungan! 

Tre fikat blev också avbryt idag för att tre babianer hade rymt. En babian var från vår grupp, Cloe hon brukar smitta ganska ofta så de var inget vanligt. Men sen var det våra två ”fängelse babianer” Det är två stycken som inte kan vara i någon annan inhägnad än den dom är i nu. För dom är experter på att rymma! Vi vet inte hur de kom ut denna gången men dom kom ut och en av dom är lite farlig…han har attackerat en volontär en gång. Så man får inte gå in till dom.

Men dom var ute nu och sprang runt på gården och efter dom kom ett gäng som skulle fånga in dom. Men dom hann hoppa upp i trädet och ner till de andra babianerna så där var de ett tag sen hoppade en av dom ut och tog vår mat som vi skulle ha till våra babianer. En Hektiskt eftermiddag, Herman var lite små  arg och tog fram sin slangbella och sa att han skulle minsann vissa dom! Haha såg lite roligt ut men tyvärr fick han inte vissa vad som gäller. Han hoppade tillbaks till de andra babianerna och är nu fortfarande där…så vi får se om vi får jaga babianer imorgon eller inte.

Sen var det dags att gå hem till stugan och ha en ”härlig” dusch och lite egen tid föra middag nu sitter vi i stugan och snackar och ska snart sova!

Mer om att få träffa min stuga kompis igen. Det finns ett program som heter Etosha som hon ska på efter hon har varit på programmet Namibi. Det kanske jag får chansen att åka till. Jag hoppas verkligen jag får åka ditt! Så alla där hemma håll tummarna för mig! Här kommer en länk om det också! Kolla på alla bilderna ser så himla häftigt ut!

http://www.etoshanationalpark.co.za/

Kommentarer

  • Marita Nilsson säger:

    Hej Sandra!
    Läsar med glädje dina blogginlägg varje kväll. Hur många djur tar du med dig hem till Nygårdsvägen?

    Många kramar Faster

    Svar: roligt att höra! :) hade velat ta med många! men blir nog ingen :/ de har det bättre här :)
    Om

    2012-10-18 | 22:31:59
    Bloggadress: http://sandrainafrica.blogg.se
  • Johanna säger:

    Håller alla tummar jag har!
    ha det gott...ta det försiktigt!

    2012-10-22 | 12:05:32

Kommentera inlägget här: