sandrainafrica.blogg.se

Lördag

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit på Caracals interaction, vi har två stycken baby caracals och två stycken äldre och idag var det dags att ta in babycaracals till de äldre. Så vi började att ta in två baby caracals i en mindre bur till de stora. De började med att de frästa åt varandra men sen gick de bättre. Vi hämtade Donna och en av the Buschmen när vi skuille släppa ut dom. De började springa runt och fräsa åt varandra men sen blev de lugnare.

Det slutade med att alla fyra låg och sov tsm! Men de två killarna hade ögonen på varandra hela tiden och frästa lite imellan åt. Hoppas de fixar sig!

Före lunch gick jag och Mariann till våra tre apor som vi matar Elvis, Loydei och Janie, vi skulle bli lite kompisar med dem efter gårdagens händelse. Så vi tog med äpplen och gav dom.

Efter lunch satt vi kvar i solen och solade lite, inte så länge för det är nästan för varmt att kunna sola. Vid tre hade vi vår vanliga trefika möte och där skulle vi också ha våra första tävlingar för denna veckan. Tävlingen gick ut på att hitta en av alla våra sköldpaddor här på gården och göra en inhägnad till den.  Jag ska säga er att de är inte så lätt som de låter. Vi har över 50 sköldpaddor på gården och dom är överallt! I buskar, mitt på gräset, oss aporna, i matsalen, dom kan vara överallt! Och varje sköldpadda har ett nummer (tror att det är för att de ska hålla räkningen) vi fick nummer 11. Så vi började leta. Vi hittade vår hyfsat snabbt det var en av våra nobies som hittade den mkt bra!!

Sen var det dags att göra inhänganden och vi fick bara använda material från naturen. Så vi sprang iväg och letade efter pinnar, stenar, gräs…

Resultatet blev mkt bättre faktiskt, vår sköldpadda fick t o m lite fina blommor utanför en matskål och en alldeles egen nummer platta med nummer 11!

Nu närmade sig kvällen och Barbeque night! Då fixar vi eld i grillarna stekar massa gott kött, fixar vårat eget bröd och får väldigt gott vitlökssmör/sås! Veckans höjdpunkt! Efter middagen sitter vi vid elden och bara har det skönt, tittat på alla miljon/miljadstals stjärnar uppe i sky. Det är många mer stjärnor här nere( ser ut som de iaf) Denna kvällen hade vi också fått ngt alldelse extra marshwmelos (stavning??), så dom grillade vi framför elden, mkt mysigt! Samtalat denna kvällen blev mellan killar  och ett få tal tjejer och de var religion! Jepp religion, här nere snackar vi om allt mellan himmel och jord.

Efter någon timme vid elden var det dags att gå till sömn, ser framemot sovmorgon till 8! Jepp, sovmorgon här nere är till 8 så klaga inte ni här hemma!  Hoppas ni har det bra hemma i kylan!  

Varma kramar från ett soligt Namibia!

  
 
  
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: