sandrainafrica.blogg.se

Nya vecka nya uppdrag

Kategori: Allmänt

Måndag
 
Idag vaknade man upp i en kyla, kallt var de!  Här är det kalla nätter och väldigt varma dagar. De kan gå under 10 grader på nätter och på dagen upp mot närmare 40!
 
Idag fick jag mitt första farmwork uppdrag, vi skulle gräva ett nytt vattenhål,vi var fem stycken och alla var uppspelta för det, Vattenhål är ngt av det mest viktiga uppdrag, vattnet det som är viktigaste för djuren. Och att göra ett vattenhål till djuren är en väldigt fin sak att göra för dom. Men Herman kom några minuter innan vi hade samling och sa att de inte blir ngt för det har hänt en sak. Så vi fick gå till meercats ist och fixa deras innhägnad. Vi skulle fixa så att deras hus står rakt på alla sand. Det gjorde inte de först för att de gräver så mkt under det så att de lutar. Men vi fixade det så de såg bra ut, vände ryggen för att ta ut spadarna och under de få sekunderna hade de redan börjat att gröva nya hål. Hopplöst!!  Vi grävde igen deras hål tre fyra gånger och de grävde upp dom sen gav vi upp...Dumma men söta djur!
Dom vill alltid komma upp på en huvud för att kunna se över muren och skor älskar dom!
 
Herman kommer en stund senare och berättade att en av vildhundarna hade rymt och dödat tre får. (Detta är i Afrika och Harnas life väldigt dåligt för det är värde mkt pengar) Så Herman hade åkt iväg och fångat in honom igen. Men efter en stund fick vi reda på att ett till får hade attackerats och vildhunden var ute igen. Så vi som skulle göra farmwork fick åka med Herman ut till vildhundarna för att fånga honom.
 
Före vi åkte ut kom några som hade varit ute på outside feeding med ett av fåren som hade blivit attackerat, de var de som hade upptäkt vildhunden och kontaktat Herman. Fåret levde men hade ett stor öppet sår så magen och allt var nästan utanför...usch!

Så vi hoppade upp på flaket i bilen med buren vi skulle fånga vildhunden "Blacky" i. Herman sa att vi skulle hålla ögonen öppna hela tiden efter Blacky, men vi såg inte honom så vi åkte vidare till vildhundarnas inhängnad och det ska vara 11 stycken men hade bara varit 10 när Blacky varit ute och härjat. Men vi räknade alla flera gånger och fick det till 11 vi tyckte alla de var väldigt konstigt. Men Herman kände igen Blacky så han hade på något konstigt viss hoppat tillbaka eller tagit så igenom ngt hål, vi vet inte!  Men han var inne där han skulle vara, men Herman ville inte ha han där för han kunde komma ut igen. Så vi skulle flytta han därifrån till en annan innhängnad. Så vi tog fram buren och Herman frågade vilka som ville följa med in till vildhundarna ( Riktiga vildhundar som är livsfarliga! De går direkt mot strupen och sen vristen och river sen ut magen. De är riktiga dödamaskiner) Men jag skriver nu här levande utan en skråma så allt gick bra!
Herman gick först in och tog med sig en pinne och de blev nyfikna och gick emot honom men han slog pinnen mot dom och de backade. Han hade sagt innan han gick in att vi får ABSOLUT inte vända ryggen mot dom!  Så när han sa åt oss att komma in med buren gick alla rakt fram ingen ville vända ryggen mot dom, de blev åter nyfikna och kom mot oss med Herman höll bort dom.
Vi fick backa ut och stänga grinden medans Herman försökte locka un Blacky in i buren, i buren hade vi lagt in en bit kött bit och han kände lukten av de så han började att gå framåt och huvudet in i buren men backade ut så höll han på en stund och de andra vildhundarna var hela tiden runt om Herman. Man stog utanför med spagetti ben och bet på naglarna..Men pang så gick Blacky in och grinden till buren föll ner, Vi hade fångat honom!
 
Nu var det bara att gå in till vildhundarna igen och hämta buren. En annan kille som var med tog med sig massa kött och gick en bit bort för att få bort de andra från buren så vi kunde gå in och hämta den. Det gick bra sen var de bara att lästa upp buren på flaket och åka till andra sidan gården för att släppa ut han i hans nya innhägnad. Allt gick bra där med! vi hade räddat Blacky, om han ahde varit ute längre och dödat flera får hade de dödat honom. Men nu hoppas vi alla att han stannar där, för det finns inte många sådna här vilhundar i världen. Harnas har den största populationen av dom har jag för mig de sa så vi måste hålla så många som möjligt vid liv!
Efter en extramt spännande och skräck förmiddag blev det en lite lugnare men ändå väldigt känslomässig eftermiddag. Jag fick hjälpa till med vår skadade Springbock Blommerki, han har levte länge här på gården men för några veckor sedan kom en av våra gepader ut och attackerade honom, så han har ett stort öppet sår fram över bröstet och ner på högra frambenet. Jag hade aldrig sett de bara hört om de när andra pratar om honom, men de vara mkt värre än jag trodde. Så jag fick hjälpa till att hålla honom och ge allt de behövde för att lägga om såren. Han skrek så mkt när vi höll honom så de gjorde ont i hjärtat. Han haltar så mkt och hans ben är helt vridet, men Pernilla som tar hand om honom säger att han blir starkare för varje dag och det är väldigt bra.
 
Efter en skön kväll med godmat och mkt snacka är det dags för mig att gå och lägga mig efter en hektisk och lärorikdag, fler och fler börjar dra sig till säng.
 
Godnatt alla!!
 
Bilder kommer upp på fb imorgon förhoppningsvis!  :) 
 
 
 
               
                 
 
 
 
 
 
 
     
 
 
 

Kommentarer

  • Johanna (på hjälmå) säger:

    Krama lille blommerki från mig...stackarn hoppas det går bra för honom! <3

    2012-10-16 | 14:22:28
  • Sofia Norrström säger:

    Stackars de små fåren, men då fick Blacky sig en riktig finmiddag. Läbbigt med ormarna också, har du sett någon? Är det mycket andra kryp? Du får vara med om mycket, vilket är roligt :) Ha det bra! puss och kram :)

    Svar: aa en väldigt fin, nae somtur är :P hur mkt kryp som helst! :p det får man verkligen :) Yes du med!!
    Om

    2012-10-16 | 21:05:25

Kommentera inlägget här: